Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продават сградите на училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол

3
В село Мламолово, община Бобов дол
Снимка: Олга Добрева

Училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол се продават. Потенциални купувачи са изявили интерес към сградите, обявиха от Общината. Сградите, където преди години е имало училища, се очаква да се използват за "зелено училище" и дом за възрастни хора

Училището в малкото село Бабино ще бъде закупено от предприемач, жена от столицата, тя е с корени в селото, представител е на неправителствена организация. След цялостни ремонти то ще стане база за "зелено училище и екозанимания.

В Мламолово пък се чака разрешение от МОН за предоставяне на сградата, като иска да я закупи албанец, известен с благодетелните си инициативи. Той ще отвори там дом за възрастни хора.

Десетки бивши училища в Кюстендилско вече са продадени. Например това до известния Скакавишки водопад при село Полска Скакавица сега е къща за гости.

В няколко села бившите училища са складове за строителни материали. На някои места обаче сградите са вече безвъзвратно разрушени и самосъборени, а в кюстендилското Долно село училището изгоря при пожара през август м.г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени