Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Във Велико Търново обсъждат дали 10 улици да станат еднопосочни

Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново обяви за обществено обсъждане финалната разработка на генералния план за организация на движението. Променя се движението в идеалния и широкия център на града.

Транспортният план засяга 10 улици във Велико Търново, които стават еднопосочни, за да може на тях да бъдат обособени общо 204 паркоместа. В продължение на един месец гражданите ще могат да се запознаят детайлно с одобрения от експертите генерален план за движение, да отправят своите критики и идеи за стратегическия документ, който се очаква да очертае дългосрочната визия и стратегия за транспортно планиране и организация на движението във Велико Търново. Разработката не планира обособяването на градска пешеходна зона и нови автобусни линии. 

Планът е публикуван на сайта на общината. Предложенията ще бъдат разгледани от експертната транспортна комисия в общинската администрация. Финалният проект ще бъде гласуван от Общинския съвет. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.