Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо издание на фестивала "Арт будилник" в Перник

Снимка: Фейсбук страница на фестивала

Перник е домакин на дебютното издание на фестивала "Арт будилник. Събуди се за култура". Фестивалът започва тази вечер с "Бандата на Ламбо", в който участват ученици на големия български актьор Стефан Данаилов. Режисьор на спектакъла е неговата племенница Росица Обрешкова.

Срещи с известни творци, театрални постановки, кинопрожекции, концерти и още много интересни събития ще има в Перник през тази седмица. Организатори на фестивала са журналистът Елизабет Методиева,  актрисата София Бобчева и режисьорът Мартин Геновски. А целта е:

"Да събудим хората за изкуство. И най- вече да събудим идващото поколение, като освен че го събудим за култура, искаме да накараме, тези, които не помнят и не знаят кои са били големи български имена, големи български артисти, да разберат. Това е една от главните цели на фестивала", каза Елизабет Методиева.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров с книгата си "Безнадежден случай", Иво Сиромахов с "Певицата взема властта", Георги Тошев с "Тя, Цветана Манева" и Стефан Вълдобрев с "Книга за песните" ще гостуват на перничани. Програмата включва още комедията "Игра за двама", документалния филм на Георги Тошев "Неукротимата Стоянка Мутафова" и хитовия проект "Завръщане 2" на Ники Илиев. За децата ще има куклен театър, а за финал е  концертът на група "Сигнал".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна