Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Нонева: За съжаление, в управляващата коалиция няма активен диалог

Елена Нонева
Снимка: БГНЕС
"За съжаление, в коалицията няма активен диалог". Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Елена Нонева, лидер на политическо движение "Социалдемократи", което е част от коалицията "Продължаваме промяната" и е един от мандатоносителите:

"Считам, че причината за това е, че ние нямаме пряко участие като представители в Народното събрание, докато останалите коалиционни партньори са представени там и имат по-чести срещи и контакти, като реално участват във всички вземания на решения, но в крайна сметка ние лично не страдаме от това, защото сме в постоянна връзка с тях и въпросите, които имаме да решаваме ги обсъждаме предварително".

Лидерът на политическо движение "Социалдемократи" подчерта, че правителството трябва да удържи на натиска отвън по въпроса със Северна Македония:

"Ние имаме едно подписано споразумение, имаме принципни позиции, пред които не трябва да се отстъпва, независимо от това кой какво иска и какво предлага. Няма как ние да се откажем от нашата история, да се откажем от това, което сме договорили, от това, което искаме да се случва от македонска страна, така че считам, че този въпрос е наистина доста дискусионен, доста ангажира общественото съзнание. Това е много чувствителна тема за всеки един от нас и се надявам, че правителството няма да отстъпи от позициите на България".

На този етап от политическо движение "Социалдемократи“ считат, че не е необходимо да се свиква Консултативен съвет по национална сигурност по въпроса със Северна Македония:

"Имаме една ясна позиция, която обединява всички партии, които са парламентарно представени. До този момент няма някаква индикация, не са дадени причини, поради които да се иска такова събиране на Консултативния съвет.

Цялото интервю с Елена Нонева можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени