Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът, избухнал вчера в Пазарджик

| обновено на 24.05.22 в 14:05
Снимка: РСПБЗН- Враца

Пожарът, който възникна вчера следобед на площадка за автомобилни отпадъци в Пазарджик, е овладян. На мястото има  противопожарни екипи, които гасят локални огнища. Гасенето е продължило през цялата нощ, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

"Към момента на мястото има само няколко противопожарни автомобила, които с помощта на багер, който да разравя купчините с отпадъци, гасят отделни огнища. Цяла нощ продължаваха гасителните действия съвместно с екипи от Пловдив, дори имаше и противопожарен автомобил от Карлово. След като изцяло приключи изгасяването на пожара, ще се прецени дали да бъде извършен оглед или друго действие, с което да се установи евентуалната причина за пожара, както и щетите. Няма опасност за хората, живеещи в близост, нито за хората, работещи на съседните промишлени площадки". 

Няма превишаване на вредните емисии във въздуха на Пазарджик вследствие пожара на площадката за автомобилни отпадъци,  съобщиха от регионалната екоинспекция. Измерванията са направени на три точки по посока на дима.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна