Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови снимки показват Борис Джонсън на купон по време на локдаун

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ITV News разпространи снимки на британския премиер Борис Джонсън с чаша алкохол в ръка на събиране на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Телевизията показа четири снимки, които са направени на 13 ноември 2020 година на прощално парти на директора за комуникации на Даунинг стрийт Лий Кейн. Борис Джонсън е развеселен в компанията на поне 6 души около маса, на която се виждат няколко празни бутилки от вино. Лондонската полиция издаде глоби за събирането на тази дата. Сега възниква въпросът защо премиерът е бил пощаден.

След публикуването на снимките заместник-лидерът на Лейбъристката партия Анджела Рейнър заяви, че премиерът е "уронил престижа на офиса си" и че "британският народ заслужава повече".

"Борис Джонсън постоянно казваше, че не знае нищо за нарушаване на закона, а сега няма съмнение, че е лъгал. Той създава правилата, а след това ги нарушава", изтъкна Рейнър. Либералдемократите казаха, че „Джонсън явно смята британците за глупаци“, а шотландските националисти го нарекоха "шарлатанин и лъжец".

Опозицията призова депутатите от Консервативната партия да свалят Джонсън от власт. В редиците на торите също се надигнаха гласове за оставката му. Всичко това става в началото на седмицата, в която се очаква да бъде публикуван доклада за "Партигейт" на държавния служител Сю Грей.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна