Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Анастасов от ДПС твърди, че премиерът е отправил заплаха към него

Станислав Анастасов
Снимка: ДПС

Парламентарната група на ДПС твърди, че премиерът Кирил Петков отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици като е замесил името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О`Брайън. 

Как е отправена заплахата разказа самият Станислав Анастасов: 

"Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина - два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. Той ми каза: " Аз ще ви оправя". Не повярвах на ушите си, казах "Моля", а той повтори: "Аз вас ще ви оправя". Каза "Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини". Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: "До три седмици очаквайте новини". Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката".

Парламентарната група на ДПС внася в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за казуса с енергийния проект "Южен поток", обяви междувременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ:

"Установяване на всички факти и обстоятелства по твърденията на министър-председателя, а и не само за тях - всичко онова, което се е случвало около така наречените "потоци".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени