Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фотони в цвят" - инсталации и платна в галерия "Сердика"

Произведения на Иво Тодоров и Силвана Тодорова
Снимка: Галерия „Сердика“

Уникални светлинни инсталации на Иво Тодоров и живописни платна на Силвана Тодорова представя от днес галерия "Сердика" под наименованието "Фотони в цвят".

Тя е магистър по бизнес администрация, а той е завършил Техническия университет, но и двамата имат изложби смятат, че... всичко около нас е математика и… фотони в цвят.

В експозицията мъжът е общото, а жената е частното и там... някъде се извършва онзи енергиен обмен между хората. Показаното е симбиоза между два свята за стремеж, за спокойствие и уют с нотки на мистерия от паралелна реалност.

"Повече от 30 години съм ценител и колекционер на стари вещи, и за мен е истинска магия възможността да вдъхвам нов живот, там където е изгаснал. Това за мен не са обикновени лампи, това са истински арт светлинни инсталации, които носят мистиката от непреходността на времето”, споделя Иво Тодоров за своите творби.

Картините на Силвана Тодорова, които ще бъдат показани в галерията, са различни по големина платна и са изпълнени с техниката акрилна живопис.
За нея рисуването е вдъхновяващо, сред цветове, ухания и усещания. С него запазва спомените си за това, което вижда и чувства.

Вернисажът е на 26 май от 17:00 до 20:00 часа.

Изложбата ще остане в галерията до 17 юни 2022 г.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна