Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро

Шакира на прожекцията на "Елвис" по време на 75-ия филмов фестивал в Кан, Франция, 25 май 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро, реши съдът на Барселона. Това стана възможно след като бе отхвърлена жалбата ѝ срещу повдигнатите от прокуратурата шест обвинения за укриване на данъци.

Звездата е разследвана за данъчни измами, извършени през периода 2011-2014 година. Според прокуратурата тя вече е живеела на семейни начала с футболиста Жерар Пике на територията на Испания, но е декларирала, че постоянното ѝ местожителство е на Бахамските острови, които са офшорна зона.

От своя страна Шакира твърди, че никога не е нарушавала данъчните закони на нито една страна, в която е пребивавала, и ще го докаже по време на съдебното дело, като призове за свидетели в своя подкрепа едни от най-известните данъчни експерти в света.

Тя подчертава, че вече е платила исканите от хазната 14,5 милиона евро, както и три милиона лихви.

От данъчната агенция отговориха, че тя е длъжна да плати дължимите суми, но това не означава, че е освободена от съдебна отговорност, ако се докаже, че умишлено е лъгала за постоянното си местожителство и за доходите си като физическо лице.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна