Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца пътуват до Банкя на 1 юни в атракционна 60-годишна мотриса на БДЖ

Снимка: БДЖ

За Деня на детето от БДЖ организират безплатно пътуване с атракционна мотриса, която е част от музейното наследство на железопътния превозвач.

Мотрисата ще направи шест курса на 1 юни от Централната жп гара София до Банкя и обратно.

Часовете на тръгване от Централна гара са:
9:00, 10:25, 12:30, 14:00, 15:30 и 17:15 часа
.

Децата до 14-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях ще се заплаща единствено 0.50 лв. за запазено седящо място.

Местата в мотрисата са ограничени, предупреждават от БДЖ.

Дизеловата мотриса 19.001 е произведена през 1960 година в SGP – Wien, Австрия. Състои се от едно първокласно и едно второкласно отделение.
Отделението за първа класа разполага с 9 луксозни комфортни подглавници и допълнително индивидуално осветление за четене с насочваща се по желание на пътуващия светлина. Отделението за втора класа е съставено от 28 меки кресла, разпределени по схемата 2+2. Креслата и в двете пътнически отделения могат да се завъртат в зависимост от посоката на движение и да се накланят до полулегнало положение.

Обикновено мотрисата се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, за заснемане на филмови продукции и клипове, а сега за първи път се предоставя възможност за свободно пътуване на желаещите да се повозят с нея.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени