Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков към ДПС: Фокусирани сте само върху защитата на Пеевски

Министър-председателят Кирил Петков по време на парламентарния контрол - 27 май 2022
Снимка: БГНЕС

По време на парламентарния контрол опозицията отново критикува премиера Кирил Петков. 

Станислав Анастасов от ДПС поиска премиерът да обясни откъде ще дойдат парите за модернизацията на железопътния участък Волуяк - Драгоман, за който преди дни Министерския съвет подписа решение без да има одобрение от Европейската комисия.

"Да, управляващият орган на програмата може наистина да одобри, но има процедура. В случая явно Вие за някъде бързатe, бързате да платите едни 166 милиона лева, заобикаляйки Eвропейската комисия. Дали бързате за влака Волуяк - Драгоман тепърва ще разберем, а може и да го изпуснете, защото сте се застраховали всъщност, че Комисията няма да одобри този проект и той ще излезе от джоба на българския данъкоплатец. Това гласи решението на МС", каза Станислав Анастасов.

В отговор Кирил Петков заяви, че в решението на кабинета са посочени всички източници на финансиране, ако проектът не бъде одобрен и обвини ДПС, че използва ситуацията, за да защитава Делян Пеевски:

"Уважаеми народни представители, това, което разбираме, че ДПС единствено и само е фокусирано в защитата на един от своите депутати Делян Пеевски и всичките разговори, коментари и от трибуната и по медиите са да застанат в пълна защита на Делян Пеевски. Разбирам, че за ДПС това е само и единственият фокус, но мисля, че можем да се фокусираме и върху по-важни въпроси освен неговата цялостна и пълна защита. Българското население знаете защо го правите".




Преди това в декларация от ГЕРБ също критикуваха управляващите и посочиха, че "Продължаваме промяната" са се провалили в земеделския сектор.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!