Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградите в Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник“

Снимка: Архив

Наградите на отличените в различните категории в конкурсната програма на Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ бяха връчени днес в Ямбол. Фестивалът се провежда за 22 път, като в конкурсната програма участваха 7 постановки. 

Специалната награда на името на актьора Георги Митев се присъжда на ДКТ Ямбол за устойчивост в организирането на Националния куклено театрален фестивал "Михаил Лъкатник", както и едноименния литературен конкурс за написване на пиеса приказка, обяви председателят на журито театроведът Борислав Петранов.

"За мъжка роля на Любомир Желев за ролите му в пиесите „Пипи Дългото Чорапче“ на ДКТ- Ямбол и „Славеят“ на Сливенския куклен театър. За женска роля присъждаме на Цветелина Николова за ролята й в „Лече Буболечке” на фондация театър „Хамелеон” – Пловдив", допълни той. 

За актьорски дует наградата на журито е за Неделина Руселинова и Делян Кьосев за ролите им в постановката на ДКТ – Бургас „Капитане, капитане“. За сценография наградата е за Елена Цонкова за „Славеят“ на куклен театър Сливен, а за иновативен подход в кукленото изкуство призът е за Кученцето, което не можеше да лае на театър Пловдив. 

"И голямата награда „Играещият човек“ присъждаме на Ямболския куклен театър за „Пипи Дългото Чорапче“, посочи Петранов. 

Наградата на детското жури отива при „Лече Буболечке” на фондация театър „Хамелеон” – Пловдив 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна