Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) с успех срещу Берое, ще играе в Европа

Отборът на Ботев (Пд) си осигури участие в Европа след победа над състава на Берое с 2:1 в Коматево
Снимка: sportal.bg

Ботев (Пловдив) победи с 2:1 Берое (Стара Загора) като домакин и спечели последната европейска квота от българската футболна efbet Лига. "Канарчетата" ще играят през следващия сезон в Лигата на конференциите заедно с ЦСКА-София и Левски, а Лудогорец ще представя страната в Шампионската лига.

Ботев отбеляза първия гол в мача в 38-та минута. Домакините изпълниха корнер и Самюел Супрайен игра с топката на далечна греда, изпращайки я на пътя на Мохамед Брахими. Мароканецът стреля моментално и преодоля Генадий Ганев за 1:0 в полза на "канарчетата".

Иначе Ботев бе по-активният отбор в атака и пропусна още две чисти положения. Джеймс Ето'о направи прекрасно центриране за свободния в наказателното поле Па Конате, чийто удар с глава в 13-ата минута обаче бе твърде слаб и неточен. Секунди по-късно Конате подаде за Реда Рабей, но Георги Динков блокира удара с плонж.

Двата отбора имаха и претенции за дузпи през първото полувреме, като първата от тях бе свирена още в 20-ата секунда за нарушение на Сиам Бен Юсеф срещу Брахими . Главният съдия Драгомир Драганов обаче прегледа ситуацията с ВАР и отмени решението си. 

Ботев вкара втория си гол в 49-та минута след нова отлична комбинация между бековете на отбора. Ето'о центрира в наказателното поле и топката бе овладяна от Конате, който преодоля Ганев с техничен удар за 2:0. Берое обаче върна попадението само четири минути по-късно с удар на Давиде Мариани от дъгата на наказателното поле.

Берое опита да натисне Ботев в следващите минути, но така и не стигна до чиста голова ситуация. Така пловдивчаните спечелиха с 2:1 и ще бъдат четвъртият представител на България в евротурнирите.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!