Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна първото състезание по планинско бягане „Трън Ултра Рън”

В трънското село Велиново бе даден стартът на първото състезание по планинско бягане „Трън Ултра Рън”. Участие в него са заявили 284 планински бегачи. Организатор на маратона е Трънското туристическо дружество.

Три са трасетата, по които бягат състезателите. Най- дългото е 54 км, средното - 24 км, а най- късото, за което са се записали и най- много участници е 13 км.

Руслан Зарев- председател на Трънското туристическо дружество.

„През цели четири планини преминават трасетата. Това са - Ездимирската, Парамунската, Любаш и Ерулската планина, като през Ерулската ще преминава само най- дългото трасе. Теренът е много разнообразен. Има много стръмни участъци, има много полегати. Има каменисти  участъци, има тревисти участъци, открити била, части, по които се преминава през хубави букови гори на сянка. Частично – по черни пътища,  Преминава се през 10 изключително панорамни върха”.

Вчера в района е валял дъжд, придружен с градушки и теренът, по който бягат състезателите е мокър и хлъзгав. По трасетата има подкрепителни пунктове, които са добре заредени. Всички завършили състезанието ще получат медали от глина, направени в Бусинската сръчкотилница, а за призьорите има специални награди.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени