Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Мамалев откри своя звезда в Алеята на липите и засади липово дръвче

Снимка: Иван Славов

Георги Мамалев получи наградата за цялостен принос в киното на фестивала „Златната липа“ в Стара Загора. Актьорът откри своя звезда в Алеята на липите и засади свое липово дръвче.

Девето издание на Международния филмов "Златната липа" в Стара Загора започна с награждаването на Георги Мамалев, който не пропусна да благодари на късмета и на своите откриватели в киното -режисьорите Ирина Акташева и Христо Писков. Двамата го застигнали след един от приемните изпити във ВИТИЗ и му предложили да го снимат в новия си филм, а Мамалев дори им отказал в началото. Заявил, че сега му е по-важно да го приемат във ВИТИЗ.

Днес Георги Мамалев откри своя звезда в Алеята на липите и засади свое липово дръвче. Припомни си и как преди 50 години на първия си снимачен ден е попаднал в ареста.

Фестивалът за европейско кино в Стара Загора продължава до 1 юни, като в три зали при вход свободен ще бъдат показани общо 43 нови киноленти. 

В конкурсната програма на „Златната липа“ влизат филми от България, Дания, Франция, Испания, една копродукция на Хърватия и Сърбия, Унгария, Италия, Австрия и копродукция на Франция, Германия, Белгия и Швеция. Всички те са произведени през 2021 година. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени