Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик от Кюстендил спечели Националния конкурс „Гимназист_Програмист“

Снимка: Pixabay

Радин Тихолов от ПМГ "Проф. Емануил Иванов", гр. Кюстендил, е големият победител в Националния ученически конкурс "Гимназист_Програмист" на Издателска група "Просвета" за ученици от 8. до 12. клас.

"Решихме, че всеки един от тях за да покаже най-доброто от себе си, трябва да го предизвикаме по един малко по-различен начин, не просто да го изпитаме в училище. Бяхме изненадани колко много деца от цялата страна се включиха“, каза Владимир Кръстев от ИГ "Просвета".

Радин спечели състезанието в конкуренция с близо 50 гимназисти от цялата страна.

Учениците имаха за задача да създадат по предварително задание компютърна образователна игра за деца от 2. клас по математика или по български език за ученици от 1. до 4. клас.

Радин представи 3D компютърна образователна игра по математика и спечели наградата за първо място от 1000 лв., както и едногодишен безплатен достъп до платформата "е-просвета".

Всички участници в състезанието също получиха едногодишен достъп до "е-просвета" и грамоти.

"Обратната връзка от учители и от родители е това, което на нас ни дава тази сигурност, че сме на прав път, правейки електронни образователни платформи. Ако технологията е използвана правилно, ако е насочено детето, с помощта на образователните продукти, тогава технологията не трябва да бъде нещо, от което ние да се отричаме и да се страхуваме", добави Владимир Кръстев.

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!