Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" търси млади изследователи

| обновено на 15.06.22 в 14:13
Снимка: Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Търсят се млади изследователи на възраст между 15 и 29 години за проект по "Еразъм+"  в бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Проектът е "Гласът на младите изследователи", финансиран от програма "Еразъм+" на ЕС. Дейностите по него са планирани да бъдат на 19 и 20 юни в Бургас в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", корпус Медицински науки, зала 120. Началото е в 12.30 часа.

Целевите групи на проекта са: изследователи до 29 години; представители на държавни институции; университети; СТЕМ училища; бизнеса; стартъп общността; гражданския сектор; научни организации и други заинтересовани страни.

Основната цел на проекта е да засили сътрудничеството между младите изследователи в страната чрез изработване на платформа за дигитално сътрудничество между тях. В проектните дейности се предвиждат модули за изграждане на стимули, насърчаващи младите изследователи да продължат своето кариерно развитие в академичната сфера и възможностите за финансиране на техни проектни идеи.

Ще бъдат разисквани полезни и успешни европейски модели/практики за сътрудничество между държавата, бизнеса, образованието и наука, както и трансфера на иновации и технологии от науката към бизнеса.

Всичките предложения и мнения ще бъдат анализирани и синтезирани във финален доклад с цел подобряване и усъвършенстване на комуникационния баланс между наука, държава и бизнес. Докладът ще бъде представен пред държавни институции, които са ангажирани с правилното функциониране на този процес – Народното Събрание, Министерството на образованието и науката, Министерството на иновациите и растежа и други заинтересовани страни.



По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени