Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубаво е човек понякога да се губи, за да се намери

2
Иван Михалев
Снимка: Ани Петрова
"101 отбивки - Адреналин" е третата книга на Иван Михалев от поредицата пътеводители до малко познати места в България. Тя е истинско предизвикателство за всички, които носят в себе си духа на пътешественика.

В нея ще откриете много маршрути до пещери, водопади, природни феномени и скални манастири, до които няма нито табели, нито маркировка.

"Аз всеки път си казвам "това ще е последната книга", защото направата на един такъв пътеводител е адски трудно нещо. То отнема много часове наред, всеки ден да планираш пътуванията, да търсиш маршрути, да търсиш интересни места в близост до някое, до което се решил да ходиш“, каза авторът.

Той добави, че тази книга е като продължение на книгата му "101 отбивки - Презареждане", но с по-екстремни и по-трудно достъпни места.

На корицата на книгата може да се види един уникален и малко популярен залив "Зигра".

"Това е наистина изключително място, аз такова нещо не съм виждал до сега. Представете си Бегликташ, но с изглед до морето. Целият район там е изпълнен с тракийски светилища", добави Иван Михалев.

В книгата му има непознати пътеки, скрити места и много диви природни местности, на които човешки крак не е стъпвал. Там има тайни, непознати светилища, някои от мистериите на Родопите, много неразгадани загадки по нашите земи, среща с други епохи, интересни хора и портали към други измерения.

"Това е едно пътуване към себе си, не е просто туризъм или едно пътешествие. Хубаво е човек да се губи понякога, за да се намери", добави авторът за финал.

Освен красиви галерии със снимки, подробни описания и съвети към пътешествениците авторът Иван Михалев е добавил и GPS координати на всички места.


По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени