Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиана Бояджиева: Мечтите са онова, което ни води напред, въображението прави живота по-цветен

Снимка: @dramatheatrelovech

Спектакълът "Дон Кихот" е най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър в Ловеч. Сценичната адаптация и постановката по прочутия роман на Мигел де Сервантес са на режисьорката Кристиана Бояджиева.

"Дон Кихот е представител на човешки вид, за който въображението и мечтите са по-важни от всичко друго. Във времето, в което живеем, и в този изключително материален свят според мен е много важно да не забравяме, че мечтите са онова, което ни води напред, и въображението прави живота по-хубав, по-интересен и по-цветен. Хората с въображение сме склонни да ги заклеймяваме като различни, защото техният свят не съвпада с представите на нашия свят. Обществото не обича различните. И ми се иска с този спектакъл да покажем, че да си различен, не е толкова страшно. Да позволиш на въображението си да лети, не е толкова страшно, че всъщност животът е прекрасен, когато има баланс във всичко, което правим. Не само материалният свят е важен , но и другият, за да бъде животът ни пълноценен. Мисля, че Дон Кихот умира, и това ме прави тъжна", сподели в "Артефир" режисьорката Кристиана Бояджиева.


В представлението участват актьорите Боряна Бабанова, Георги Грозев, Диана Спасова, Йордан Петков-Дуньо, Явор Костов-Яша и Янислава Линкова. Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, композитор – Мартин Костакиев.

Премиерното представление на "Дон Кихот" е на 15 юни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени