Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Връбчев: Понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав

Авторът за своя сборник "Акорди"

Композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства, пресъздава в "Акорди" Георги Връбчев. Сборникът е стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав. Главните герои са момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка, адвокат-мечтател, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да ти вдъхне надежда, и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби. 

Част от разказите на Георги Връбчев са наградени и с различни отличия от Италия и в Израел:

"При различните разкази е различно. Много обичам музиката, затова тя се усеща в моите разкази. Ритъмът и мелодията, докато пиша, на места се усещат и в разказа. Например в разказа "Тъгата" се представят саксофонът и пианото. Музиката или е фон, или е фокус, но тя присъства.“

Георги Връбчев нарича прозата си "деликатна и сурова, динамична и поетична" и търси баланса между състоянията. Георги пише нова книга – за историите на викингите – "Ерик“, която предстои да бъде издадена и представена на 16 юли.

Чуйте подробности от звуковия файл.

Снимки – личен архив
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени