Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова: Тези момичета имат бъдеще, изненада ме титлата на Израел


„Може би ще учудя всички – много съм доволна от моите момичета. Това са едни малки деца, които за първи път участват в такова състезание. Допуснаха една нелепа грешка, но въпреки това доста чисто изиграха съчетанията си. Сигурна съм, че тези момичета имат бъдеще“, това сподели след многобоя при ансамблите старши – треньорът на българския отбор Весела Димитрова.

Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева, заедно с Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха отборната титла на европейското първенство и завършиха на 4-то място в многобоя при ансамблите.


„Нямаме да има проблем да се справим с еуфорията от спечеленото злато. Утре момичетата ще излязат концентрирани и се надявам наистина да си изиграят съчетанията. Мисля, че ще успеят“, сподели още Димитрова и коментира оценките,  които състава получи, след грешкит, които допусна:

„Доволна съм от оценките на ансамбъла. Това е най-доброто им състезание до момента. Те с всяко едно състезание качват по една точка минимум отгоре. Ако на топки  и ленти не бяхме допуснали тази доста сериозна грешка, може би щяхме да имаме и на това съчетание най-високата оценка през този сезон“

Специалистката, която изведе България до олимпийската титла в Токио сподели и мнението си за първото място на Израел в многобоя:

„Никой не очакваше Израел да спечели титлата в многобоя при ансамблите. Италианките започнаха доста ударно сезона, водеха с по 4-5 точки. Сега всички отбори започнаха да ги догонват и то доста сериозно. За мен лично беше изненада шампионската титла на Израел“


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени