Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато каузите са част от театъра

Спектакълът "Любовната изповед срещу един седнал мъж“ разкрива историите на  две влюбени жени, загърбили себе си в името на един мъж. Пътуването в живота и изповедта на Грасиела и Мерседес срещу един седнал мъж са изпълнени с неслучили се срещи, несбъднали се мечти, признания, самота, но и мигове, в които душите им са благодарни. Благодарни за щастието да изживеят болезнена любов, към която се завръщат "като на безлюден остров". Това е тяхната изповед за голямата любов, носеща най-голямата болка, най-големите разочарования и най-тъмната самота. Онази самота, от която излизаш озарен.

В "Нашият ден" актрисата Ванеса Гуджова и режисьорът Георги Краев коментират пресечната точка между театъра, изкуството  и благотворителността.

Театърът и каузите 

"Аз съм поканен да подкрепя една кауза, така и едно представление. Това представление е съвкупност от две неща. Първото е конкретиката на един човек  през призмата на две жени. Странно е, че мъж режисира женско представление, но за мен е много важно като режисьор, заедно с моя колега Иво Йончев, да разгледаме точно тази проблематика на любовта" – споделя  режисьорът Георги Краев, който е и основател на актьорка школа "Артикус“.

Ето какво допълва актрисата Ванеса Гуджова: "Приходите от представлението ще бъдат дарени на фондация, която се занимава с подпомагането на деца, които искат да свирят на музикален инструмент".
  • На 20 юни 2022 г. можете да си подарите едно театрално преживяване със спектакъла "Любовната изповед срещу един седнал мъж“ по мотиви от текстове на Габриел Гарсия Маркес в камерна сцена "Славянска беседа“ на Театър "Сълза и смях“ от 19.30 ч.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Маева

Горещи теми

Войната в Украйна