Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Килограм доброта” - кампания за набиране на храни от първа необходимост за хора в нужда

Снимка: БХБ

“Килограм доброта” е кампания за набиране на храни от първа необходимост за хора в нужда, организирана от Българската хранителна банка (БХБ), която тази година става на 10 години и продължава със своята мисия да спасява годна храна с къс срок на годност и да я превръща в ресурс за различни социални програми. 

"Интересът към тази доброволческа кампания върви добре. Това е деветото й поредно издание и винаги се случва благодарение на усилията, включването и помощта на доброволци, като в тази кампания са участвали между 30 и 140 доброволци в рамките на уикенд, в зависимост от броя на магазините, в които ние искаме да присъстваме и да се срещнем с потенциалните дарители на храна". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка:

"Основните продукти, които искаме да съберем, са ориз, боб, леща, макарони и олио, като тук е много важна ролята на доброволците, защото те говорят от името на Българската хранителна банка и молят клиентите в магазина да направят избор и при възможност да закупят и да оставят в количка след касова зона избрания продукт".

Кампанията “Килограм доброта” ще се проведе този уикенд, а повече информация може да намерите в сайта на Time Heroes.

Цялото интервю с Цанка Миланова можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Недит Георгиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!