Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да се докосваш до кътчетата на България

Мартин Пейков и Валентина Големинова са пътешественици, движени от любопитството да опознаят българската природа. Мартин е фотограф и IT специалист, а Валентина – собственик на фирма за преводи и легализация на документи. Двамата успешно съчетават работата и любимото си хоби – да пътуват. 

Боснек, Карлуково, Червената църква край Перущица. Това е само малка част от местата, до които те са се докоснали и почерпили енергия. Към днешна дата публикуват преживяванията си в своя канал в социалните мрежи, с цел да събудят любопитството у своята аудитория, да ги подтикнат да тръгнат по техните стъпки, да им предложат още един ползотворен начин да прекарат свободното си време… И най-вече, да напомнят, че ние сме били велик народ, за чието съществуване разказват останките от редица светилища.

"Много харесваме българската природа, история и култура. Решихме да споделим нашите пътувания с хората и да им дадем пример. Целта на нашия приключенски канал е всеки да си спомни или да види колко красива е страната ни“.

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимка – личен архив
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна