Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечер с "Виолета" и с творчеството на Исабел Алиенде

Творчеството на Исабел Алиенде събира на литературен разговор почитателите на една от най-популярните разказвачки на нашето време.

Това ще се случи на 23 юни от 19.30 ч. в Yalta Art Room, сред книгите на авторката този път е и нейният най-нов роман "Виолета", който отскоро е на книжния ни пазар.

Исабел Алиенде поднася поредната епична и дълбоко затрогваща история на страстна и решителна жена с невероятно чувство за хумор, чийто дълъг и бурен житейски път прекосява най-значимите събития на XX век.

Книгата описва времена, в които ехото от Първата световна война още не е отзвучало, а испанският грип стига до бреговете на Южна Америка. Семейството на Виолета губи всичко и е принудено да се оттегли в отдалечен и див район на страната. Сто години по-късно, в писмо до любим човек, в последните си дни тя си припомня разрушителни любовни разочарования, периоди на нищета, но и на просперитет, ужасни загуби, но и върховни радости, борбите за права на жените, възхода и падането на тирани, войни и не една, а две пандемии… 

Исабел Алиенде започва литературната си кариера уж случайно, за да се нареди до най-обичаните латиноамерикански писатели на всички времена. Международна известност ѝ носи величествената семейна фреска "Къщата на духовете“, "Дъщеря на съдбата“ и "Портрет в сепия“. Следват над 60 милиона продадени копия от произведения, преведени на 35 езика. За най-новия роман "Виолета" на Исабел Алиенде, Димитрина Кюркчиева разговаря с Катя Диманова, превела книгата от испански.

Снимки – изд. Колибри

По публикацията работи: Милена Очипалска

Горещи теми

Войната в Украйна