Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дуо "Атмосфери" с дебют в рамките на "Софийски музикални седмици"

Събитието е от поредицата "Сцена на младия музикант"

На 22 юни от 19 часа в камерната зала "България" публиката ще посрещне прекрасното младо клавирно дуо "Атмосфери" - Александра Дичева и Мила Михова. 

Участието във фестивала "Софийски музикални седмици" е престижно и мечтано за всеки млад български изпълнител. А дуо "Атмосфери" отдавна е готово да посрещне това предизвикателство. Въпреки че са съвсем млади професионалисти, Александра и Мила от няколко години вече са в полезрението на меломаните с техните изключителни изяви, с наградите от конкурси и не на последно място - с подбора на интересен репертоар.

За дебюта си в рамките на "Софийски музикални седмици" пианистките са избрали разнообразна палитра от руска музика на ХХ век: от Сергей Рахманинов, Александър Скрябин и Алфред Шнитке. Творбите за две пиана звучат рядко на българска сцена, а друг интересен детайл е, че дуото за първи път ще изпълни цяла програма на два рояла - досега винаги са представяли пиеси за пиано на четири ръце.

Носителките на наградата "Олга Камбурова" в подкрепа на младите таланти на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" за 2020 г. готвят издаването и на дебютния си албум. 

В звуковия файл, освен интервюто с Александра Дичева и Мила Михова по повод концерта в сряда, можете да чуете радиопремиерата на пиесата "Хореография" за две пиана от Петър Димов, посветена на дуо "Атмосфери", част от техния нов компактдиск.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени