Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски победи Академия Пандев с 3:1

Левски победи Академия Пандев с 3:1
Снимка: Сайт на Левски

Отборът на Левски победи македонския вицешампион Академия Пандев с 3:1 в контрола по футбол, след която на тима бе връчена купата "Георги Соколов" в памет на легендата на "сините", от чието рождение се навършиха 80 години.

Два гола за Левски с глава вкара Билал Бари, а още в шестата минута резултата откри новият нападател Роналдо, който получи чудесен пас от сънародника си Уелтън.

Лошата новина за Станимир Стоилов бе, че Ивелин Попов се контузи още в началото на мача и даде знак да бъде сменен, като на терена се появи Билал Бари.

"Сините" започнаха активно мача на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и още в шестата минута Уелтън надбяга защитата на гостите отляво, центрира остро и сънародникът му Роналдо засече отблизо топката във вратата. Това бе трети гол за бразилеца в две контроли за тима.

В 22-рата минута контузия получи и защитникът Сонко Сундберг, но след лекарска намеса той се изправи и продължи игра. В 26-ата минута шут на Уелтън срещна напречната греда.

След половин час игра Николай Михайлов предвидливо излезе и изпревари в борбата за топка нападателят на гостите Марко Гьоргиевски.

В 34-ата минута Левски поведе с 2:0, след като Анте Блажевич центрира, а Билал Бари майсторски с глава насочи топката в мрежата.

В 70-ата минута Бари направи преднината на "сините" класическа, като след изпълнение на корнер Андриан Краев игра с глава, но на пътя на топката застана Бари, който я продължи с глава в мрежата на съперника.

До края на мача треньорът на Левски Станимир Стоилов направи много смени, като отборът му смени схемата и заигра с трима в защита. В 82-рата минута ветеранът на тима от Република Северна Македония Сашко Пандев се разписа за крайното 3:1.

Съставът на Левски: Николай Михайлов, Анте Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Уелтън, Роналдо, Ивелин Попов (Билал Бари, Антоан Стоянов, Асен Митков, Келиан ван дер Кап, Андриан Краев, Мартин Петков, Преслав Бачев, Патрик-Габриел Галчев, Александър Божилов, Денис Динев)

Резултати от други контроли

ЦСКА 1948 - Локомотив София  3:0

Ботев (Враца) - Миньор (Перник)  2:1

Пирин Благоевград - Спартак Варна    0:0


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени