Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с първа, но тежка загуба в Австрия

Лудогорец загуби с 0:3 от Ференцварош
Снимка: Сайт на Лудогорец

Отборът на Лудогорец загуби с 0:3 от Ференцварош в третата си контрола по футбол на австрийска земя. Загубата е първа на този лагер. Бившият играч на Ботев (Пловдив) – Маркиньос,  откри резултата в 55-ата минута, а влезлият като резерва Униго отбеляза две попадения в 81-ата и 90-ата минута.

Лудогорец през първото полувреме пропусна няколко изгодни ситуации. Най-близо до гол във вратата на унгарския шампион бе Бернард Текпетей. В 26-ата минута той излезе сам срещу вратаря Дубиос, но стреля в аут.

През втората част Лудогорец игра под възможностите си и позволи на Ференцварош да владее инициативата. На няколко пъти вратарят Симон Слуга се намеси решително и предотврати по-тежка загуба.

Голяма част от футболистите на Лудогорец не взеха участие в мача, защото ще играят утре в последната контрола в Австрия срещу Нюрнберг. Треньорът Анте Шимунджа направи четири смени в 70-ата минута, като в игра се появиха Алекс Ганчев, Шакил Пинас, Матиас Тисера и Петър Георгиев. Последните минути в игра се появи и вратарят Умут Хабил. Лудогорец се прибира в България в понеделник с полет от Мюнхен до София.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени