Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музиката ти дава друга фантазия

С Краси и Нео
Снимка: радио София

Краси Куртев от "Акага" и Нео Куртев с премиера на песента "Как искам" на групата "Юпитер 7" и за това какво е "Акага академия" и какви проекти ще има из цяла България:

"По време на пандемията започнахме да работим с млади музиканти от Музикалното училище. Но такива хора има из цялата страна. Това е пилотният ни проект, да покажем какво може да се случи. Да създадем кръг от групи, да има малки островчета на различен избор. Има хора, които искат да слушат рок и фънк, а заведенията са комерсиално насочени." (Краси). 

"Повечето от групата вече завършиха, останахме двама, които завършваме догодина. Песента я написахме с баща ми. Имаме желание, но опитът, който те имат, много ни помага. Лятно и релаксиращо парче. Израснал съм с фънк и фюжън." (Нео)

"Ако не му пускахме определена музика, отказваше да яде и да ходи до тоалетна. В целия свят се възпитава музикалната култура. Музиката ти дава друга фантазия. 

Следващата крачка е да правим конкурси за такива групи. Някой трябва да те забележи и да те вкара в средата. Всяко поколение е важно, вкусът му е важен. Трябва да им се помогне, да се продуцират, да им се помага да правят свои песни, а не само кавъри." (Краси).

"Правим и версия на "Нека да е лято" на "Акага", имаме албум на хоризонта през есента. Композициите ще са авторски." (Нео)


.


По публикацията работи: Людмил Фотев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна