Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Попов от БСП отрече България да изнася оръжие за Украйна

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Филип Попов отрече България да изнася оръжие за Украйна. По думите му разпространеното факсимиле от президентския секретар Димитър Стоянов, в което пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна, не е актуално

"Този документ по-скоро това, което колегата и Божанков обяви - съветникът на президента простреля президента с този документ. Видно е, че този документ не е от настоящото Министерство, а явно е от служебния кабинет защото горе се казва Министерство на икономиката, а не както сега – на икономиката и индустрията", коментира Филип Попов преди заседанието на Националния съвет на БСП, на което се обсъжда работата на министрите от партията и даването на мандат за преговори за съставяне на правителство.

Дора Янкова, която е член на Националния съвет на БСП коментира, че размяната на удари между президента и Позитано 20 не е ползотворна:
"В момента ни е необходимо, поне на едно място в държавата  - в Президентството, да има солидна институция, защото предстои държавата да мине през ... ние сме в политическа криза реално и парламентарна. Затова нека оставим президента да търси обединение и съгласие. Не бих искала да влизам в техните междуличностни неща".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени