Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

150 автомобили и мотоциклети участваха в ретропарад в Перник

.Станислав Василев от София спечели Купата на кмета на ретропарада в Перник
Снимка: Елена Тамакярска

150 автомобили и мотоциклети взеха участие в третия ретропарад , организиран в Перник от местния автомобилен ретроклуб  "Аванагард".

Перничани и гостите на града имаха възможността да се  порадват, да се докоснат и да се снимат с различни марки автомобили от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер

"Чакахме и автобус да дойде, но за съжаление най- вероятно ще остане за следващата година. Автомобилите варират от 1928 година до по-съвременни масълкари до 2006-2007-ма г. Това са колекционерски автомобили", каза Владимир Димитров – председател на ретроклуб  "Авангард".

В истинска атракция за зрителите се превърнаха два автомобила от 1928 година. Единият от тях , който е бил притежание на Дан Колов, вече четвърто поколение е в цирковото семейство на Мони Колев. Другият автомобил, произведен същата 1928 спечели Купата на кмета.  Негов собственик е Станислав Василев от София.

"За първи път участвам в град Перник. Много ми хареса, много съм доволен, много съм щастлив, че спечелих тази награда на кмета. Радвам се, че бях част от вашия празник", каза победителят.

Раздадени бяха много награди. Организирана бе и томбола за деца с награда велосипед.  Ретропарадът се проведе с подкрепата на община Перник и под егидата на кмета Станислав Владимиров. Той е част от проявите за 93-та годишнина от обявяването на Перник за град.

В 19.00 часа концерт ще изнесе ансамбъл "Пирин".

Автомобил от далечната 1928 година, който е бил притежание на Дан Колов бе сред атракциите на ретропарада


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна