Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Синеморец повече от година са без лекар, а в Царево болница ще има евентуално догодина

Снимка: БГНЕС
В Синеморец здравеопазването се извършва на доброволен принцип. Кметът Костадин Диков неведнъж е помагал на туристи като им съдействал да получат помощ от лекари почиващи в района. Селцето, което се намира на около 80 км южно от Бургас, има здравен кабинет, но без лекар. В съседния Ахтопол до скоро също нямало лекар.

"Отскоро има интерес към Ахтопол от двама лекари. Отвори ли там кабинетът с общопрактикуващ лекар, проблемът и за Ахтопол би се решил", смятат Диков.

В Царево има денонощен кабинет, но той е само да ти измерят кръвното, смята кметът Георги Лапчев. Той не се е отказал от проекта за болница, съвместно с най-голямата такава за спешна помощ у нас. Той за момента е в застой, но Лапчев продължава преговори с още две здравни заведения.

"Търсят се варианти, защото ако болница "Пирогов" сега има проблеми, то не беше така, когато подписвахме меморандума. В момента водя разговори с още две болници и те са много добро ниво", посочи кметът на Царево Георги Лапчев.

Той е оптимист за следващия летен сезон, когато проблемът със здравната грижа би се решил окончателно с изграждането на новото здравно заведение. 

По публикацията работи: Калина Енчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна