Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов от Нова Загора: Нямам очаквания за нови избори

| обновено на 27.06.22 в 20:56
Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ в Нова Загора
Снимка: Стоян Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред симпатизанти в Нова Загора, че няма очаквания за нови избори.

Той коментира и по-ранни анонси, че е готов да се оттегли от лидерския пост в партията.

"Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на никой, защото ГЕРБ е водеща партия, системна, здрава, евроатлантическа", каза Бойко Борисов пред симпатизанти и членове на партията, след като по-рано днес президентът в периода от 2012 до 2017 Росен Плевнелиев обяви, че това може да се случи.

Борисов бе категоричен, че няма да даде ГЕРБ да бъде счупен и посочи партии от миналото, които са станали обект на политическо инженерство:

"Какво ги интересува дали съм лидер или не. На кого преча? И това каза Плевнелиев сутринта - ГЕРБ е неговото чедо, неговото дете - как да се махне от децата? Това ли искате от мене? Няма да дам ГЕРБ да го счупите като НДСВ. Царят ви послуша, дръпна се и НДСВ изчезна. Няма да ви дам да се счупи като БСП, когато се дръпна Първанов. Няма да ви дам и когато се случи със СДС, когато Иван Костов - един силен лидер, напусна и остави такива като Атанасов. Няма да подам оставка от партията, дащо те не ми дават. Отдавна да съм го направил. И меслех да го направя на конгрес".

Според Бойко Борисов правителството в оставка е поставило капан на президентът Радев, като е оставило без пари бъдещото служебно правителството:

"Пъкленият им план е да оставят президента без бюджет по време на служебното правителство и затова днеска виж какво оправдани намират да не отидат на консултации - било им важно бюджетът, да отидат на комисия. Ами и наш`те са там".  

Той коментира и евентуална коалиция на ГЕРБс Продължаваме промяната без негово участие:

"Ако те продължават да не искат да помагаме на Украйна, ако те продължават да крадат, ако са корумпирани, ако продължават да искат да услужват на определени руски компании и горивото да стане 4 лева юли месец, естествено, че не искат

Борисов каза, че няма очаквания за нови избори. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени