Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Най-здравословни са усилията за правителство с първия мандат (видео)

Снимка: Диана Костова

"Смятаме, че усилието за съставяне на управление с първия мандат е най-здравословно. Ние ще го подкрепим", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите по-рано днес при президента за формиране на правителство..

"За нас е ясно, че този мандат трябва да бъде насочен, такова управление трябва да бъде насочено към решаване на очевидните проблеми, животът ги задава, включително еврозоната, превъоръжаването на Българската армия, изчистването на руското влияние от сектор "Сигурност" ще бъдат приоритети, които смятаме за важно да бъдат отчетени", каза той.

"Наистина има един прозорец отсега до местните избори, в който е много важно да бъде осигурено управление на страната. Защото например това е периодът, в който ако ние направим решителната стъпка за влизане в еврозоната, или по отношение на превъоръжаването на БА, изобщо не е ясно дали ще може да се случи", обясни Иванов.

По думите му "един следващ парламент не изглежда да бъде по-добър от гледна точка на възможностите да се търсят някакви работещи уравнения".

Ще обсъдим как си представят от мандатоносителя възможните политически формули, но наша политическа формула на този етап не смятаме да предлагаме, каза Иванов визирайки консултациите, които "Продължаваме промяната" организира тази вечер с ДБ и БСП.

"С кого бихме работили е въпрос на колективни решения отново в рамките на обсъжданията ни с мандатоносителя", каза Христо Иванов в отговор на въпрос за позиция с оглед на изразената готовност от "Има такъв народ" за подкрепа на правителство, в което нито Кирил Петков, нито Асен Василев са на премиерския пост-

Изявление от "Демократична България" след консултациите при президента за съставяне на ново правителство.


По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна