Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лаборатория за съвременни технологии и чужди езици в столичното 17-о СУ "Дамян Груев"

Ваканцията е време за почивка, но и за търсене на нови хоризонти, за усъвършенстване и за нови знания – за деца и за учители. За директорката на столичното 17-о СУ "Дамян Груев" Калина Караянева това е мисия. 

Лаборатория за съвременни технологии и чужди езици – цели и идеи на проекта 

"Лабораторията за съвременни технологии и чужди езици е проект по програма "Еразъм+", която нашето училище осъществи в рамките на 2 години. За съжаление, хванахме и периода на пандемията. Но успяхме да осъществим петте мобилност по самия проект. Същността на проекта е интегриране и внедряване на информационните технологии, преподаването и обучението. Това е един много интересен подход. 

Съвременното образование не може без технологиите, особено днешните ученици. И ние трябва отговорим на техните търсения. Успяхме да осъществим 5 мобилности – две от тях в Италия, две – във Франция и една в Испания. Колегите, които участваха, работиха здраво, за да получат знания и умения в областта на информационните технологии, за да се внедрят в учебния процес. Нашите колеги са много отворени към такива обучения, въпреки широките възрастови граници."

Калина Караянева разказа и за Лятната школа по класически езици и история за учениците от прогимназиален етап (5-и, 6-и и 7-и клас), която тази година ще се проведе от 16 до 20 август в 17-о СУ "Дамян Груев". Организатори са Димитър Драгнев (учител по латински език в 17-о СУ "Дамян Груев“ и създател на Лятната школа по класически езици), Юлиян Ризов (заместник-директор, учител по история и цивилизации в 17-о СУ "Дамян Груев“), както и други учители и преподаватели от СУ "Св. Климент Охридски". В школата през миналата година се включиха над 20 ученици, двойно повече след първото ѝ провеждане през 2020 г.

Чуйте разговора от звуковия файл.

Снимки – 17-о СУ "Дамян Груев“

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна