Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър отново връща част от Covid ограничителните мерки

Промените влизат в сила в четвъртък

Снимка: БГНЕС

Кипър връща частично ограничителни мерки срещу коронавируса заради отчетеното в последните дни увеличение на новооткрити случаи и хоспитализирани пациенти, реши правителството днес. Промените влизат в сила в четвъртък.

От 30 юни защитната маска отново става задължителна за служителите и клиентите в аптеките, лабораториите и пунктовете за тестване за Covid-19, обяви здравното министерство в Никозия днес.

Решението допълва сегашните високорискови зони, като болници, домове за възрастни хора, здравни центрове и обществения транспорт, в които и сега важи тази мярка.

Правителството препоръчва използването на маска от хората от уязвимите групи, посещаващи закрити места с големи събирания и социални събития.

"Министерството на здравеопазването и Научният консултативен комитет продължават всекидневно да оценяват епидемичната ситуация и при необходимост ще бъдат предприети мерки за осигуряване на общественото здраве", бе заявено днес.

От четвъртък максималната цена на PCR теста се намалява от 50 на 30 евро, реши още кабинетът.

Според епидемиолозите в Кипър доброто ваксинационно покритие предпазва при новото разпространение на вируса. Почти 74% от цялото население в страната е напълно ваксинирано, а на близо 25 000 души е поставена четвъртата доза.

В кипър премахнаха повечето от ограниченията в началото на настоящия месец:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна