Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидия Ганева с дебютна авторска песен

Снимка: fb/Lidia Ganeva

Лидия Ганева и Trombobby представиха новия летен сингъл на български език "От самото начало". Това е дебютна авторска песен на младата певица, за която тя разказа пред Радио София. Написала стихотворение, Ганева го е претворила в песен заедно с Trombobby, с който се е запознала в "Гласът на България".

"Новата вълна на българската музика са невероятни, изразяват се страхотно на български, имат страхотни български текстове, мелодии и аранжименти и много се радвам, че в България има такива артисти като тях и много силно се надявам и аз да съм част от тази нова българска вълна и наистина за мен беше чест да работя с Trombobby", сподели Ганева.

Талантливата млада изпълнителка ще участва в концерт, който ще се състои на 12 юли 2022 г. в София.

"Решихме с моите музиканти да изпеем моите авторски песни и после да създадем една история, една приказка на момиче, това не е истинска история, което е било във връзка и след това нещата не са се получили. Понеже песните са ни такива решихме просто да ги подредим така, както според нас това момиче би преживяло тази история", каза Ганева и допълни:

"Ние артистите си избираме песни, които представят гласа ни по възможно най-добрия начин. Този път реших да пея неща, които са доста по-трудни и е предизвикателство за мен да ги пея".

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна