Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бандата "Dead Man's Hat" с премиера на нов албум

Бандата "Dead Man's Hat" ще представи новия си албум тази вечер. Краткосвирещия албум се нарича "Never Gonna Let You Go".

Това е вторият студиен проект на Ража и Илияна, след албума "Emotional Shortcut" издаден през 2019 г., "Dead Man’s Hat" отново успяват да ни предложат силни и интровертни емоции. ЕР-то “Never Gonna Let You Go” съдържа 5 песни, които от много време чакат да бъда представени пред публика.

Албумът официално излезе още през март, а в сряда, 29 юни, предстои официалната му среща с публиката в София.
"Kino Cabana" отваря врати от 18:30 ч. когато ще свири една нова, набираща популярност група, а представянето на албума ще е от 20:00 ч.

Повечето от песните момичетата са записали през пандемията, като са се възползвали максимално от времето, като са извлекли много положителни неща от него.

Христо Михалков е музикалният продуцент, с когото те работят в голямо разбирателство.

Момичетата имат още песни, които не са издавани и представяни, а работата по тях продължава.

Те са работили с много музиканти и са свирили с доста български банди на сцена, работят активно в клубове, участват във фестивали и концерти в страната, а в края на 2016 г. правят общо турне в Германия и Амстердам с българските групи "Остава" и "Jeremy?".

Ража и Илияна често се въвличат в колаборация и с артисти като "Hayes&Y", "PIF", "Jeremy?", "Bears and Hunters" и други.

От 2015 г. Ража работи с виолончелистката Илияна Георгиева, а в този период "Raja & the Band" се преименува на "Dead Man's Hat", в чиято основа са именно Ража Дабдуб и Илияна Георгиева, заедно с Петър Трифонов (китара), Христо Михалков (бас) и Антони Трандев (барабани).

През 2016 излиза първият клип на "Dead Man's Hat" – "After Midnight".

По публикацията работи: Ралица Тачева

Горещи теми

Войната в Украйна