Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани, свързани с БСП, зоват партията да напусне преговорите за правителство

Михаил Миков обясни, че става въпрос за една голяма тревога за състоянието и перспективите пред БСП
Снимка: Ани Петрова

Граждани, свързани с БСП, изпратиха писма до медиите, с които призовават ръководството на социалистическата партия, незабавно да напусне преговорите с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за съставяне на правителство.

Поводът е изгонването на десетки руски дипломати.

В писмото се подчертава, че това е - цитирам "крещящо погазване на изконния национален интерес на страната ни за градивни отношения с Русия в добри и трудни времена".

Писмото е подписано от 15 граждани, сред които Светлана Шаренкова, Юрий Асланов, Велислава Дърева, Калоян Паргов, Весела Лечева и Михаил Миков.

Пред "Хоризонт" Михаил Миков коментира:

"Тук не става въпрос за оставката на Нинова. Става въпрос за една голяма тревога относно състоянието и перспективите пред БСП. Това не е към Нинова, това е към партията. Дано да прояви здрав разум в тази сложна ситуация. А Нинова е само част от проблемите, които са се натрупали.

Националният съвет, много се надявам, че ще прояви здрав разум. Аз все пак знаете, че съм напуснал БСП. Това е тревога не само на членовете на БСП, това е тревога на хората от левицата в България".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!