Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Присъединяването към НАТО на Швеция и Финландия не безпокои Русия

Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО не безпокои Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти след участието си в срещата на лидерите на каспийските държави в столицата на Туркменистан Ашхабад. 

Владимир Путин обясни, че Русия няма такива проблеми с Швеция и Финландия, каквито, за съжаление, има с Украйна. Той обаче допълни, че ако в двете скандинавски държави бъдат разположени военни контингенти и инфраструктура, то Москва ще отговори реципрочно и ще създаде същите заплахи за териториите, от които произтичат заплахи за Русия. 

Путин посочи, че целта на така наречената от него “специална военна операция” в Украйна остава непроменена и тя е освобождаването на Донбас и създаването на условия, които да гарантират сигурността на самата Русия. Той добави, че всичко върви по план и че изпълнението на поставените задачи не трябва да се обвързва с конкретни срокове. 

По повод на ракетния обстрел по търговския център в украинския град Кременчук по-рано през седмицата, при който загинаха 18 души Путин увери, че руската армия не нанася удари по граждански обекти. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна