Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малък Монмартър в Пловдив

| обновено на 30.06.22 в 06:47

Талантливи младежи от България и Република Северна Македония ще рисуват на Гребната база под надслов „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“. Събитието е част от стратегията на Фондация "Българска памет" и д-р Милен Врабевски за сближаване на децата от двете страни на границата.

"Малък Монмартър" е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие "Свети Кирил и Методий" в гр. Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на Република Северна Македония по покана на основателя и председател на Фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски.

В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от двете страни ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един ден.

След края на "Малък Монмартър 2022 в Пловдив" рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация "Българска памет", която е домакин на събитието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени