Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"AnimeS World Stars" 2022 пресъздава магичния свят на анимето

Снимка: fb/AnimeS World Stars

Събитието "AnimeS World Stars" 2022 се провежда за 18-и път и представя косплей фестивал  на тема "аниме". Тази година то събира над 400 участници на сцена. Подробности разказа пред Радио София Михаел Сладкаров. По думите му, тази година интересът е много засилен заради отпадането на ковид мерките, а очакваните гости са от над 7 държави.

Той сподели, че мястото, което ще бъде превърнато в магичен свят е строено една седмица от голям екип:

"Ние трябва да вдигнем всичко от нулата. Имаме две огромни празни пространства, представете си едно огромно хале, в която няма нищо, има само стени и контакти и един огромен двор, в който също няма нищо. И изведнъж трябва да се появят шатри, брандиране, сцени, щандове, столове, зони, заграждения и каквото се сетите".

Той добави, че има щандове, които доставят храни и напитки в азиатски стил, а участниците в събитието всяка година варират. Повечето от състезателите са професионални актьори и шивачи, като цената на костюмите достига дори до няколко хиляди лева. Някои от тях са професионални косплеъри, като обикалят по фестивали и имат над 200 ръчно изработени костюма.

Повече подробности за можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени