Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ДФЗ: Публикувана е справката за заявените кадастрални имоти за 2022 г.

Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: Ани Петрова

Собствениците на земеделски земи  вече могат да проверят кой ползва имотите им чрез обновения регистър Държавен фонд "Земеделие", който е безплатен и не изисква регистрация . Единственото , което е необходимо за достъп  е да се въведе номер на поземления имот- уточняват от Фонда.

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) информира, че в Системата за електронни услуги (СЕУ) е обновен регистъра "Справка за заявени Кадастрални имоти (КИ)" за 2022 г. ДФЗ обработи информацията и публикува справката месец по-рано от крайния срок, който е 30 юли 2022 г.

За собствениците на земеделски земи, които се интересуват кой ползва имотите им, е важно да знаят, че регистърът е публичен и не изисква регистрация. Данните са достъпни в секция „Публични справки“, меню „Справка за заявени Кадастрални имоти (КИ)“. За целта е необходимо да се въведе номера на поземления имот. Справката е в помощ на собствениците и ползватели на земеделски земи, както и на адвокати и съдии при възникване на юридически казуси.

Информацията от регистъра се съхранява на интернет страницата на ДФЗ - РА в продължение на 5 години, като данните се генерират под формата на официална справка в Системата за електронни услуги на ДФЗ (СЕУ).


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.