Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Продължаваме промяната" започна разговорите с БСП за нова коалиция

3
Разговорите се водят в Народното събрание
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" започна разговорите с БСП за нова коалиция. На консултациите в Народното събрание са премиерът в оставка Кирил Петков, бившият председател на парламента Никола Минчев и лидерът на парламентарната група Андрей Гюров.

В началото на срещата кандидатът за премиер Асен Василев изрази надежда, че ще съберат мнозинство от 121 народни представители, за да могат да се справят с всички кризи, пред които страната е изправена.

"Искрено се надявам да намерим допирни точки за една много ясно и стройна програма от сега до края на годината, която да е като измерител колко добре се справя кабинетът, а и след това като погледнем назад, да кажем тези неща ги свършихме, нека да продължим напред по същия начин."

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите напълно припознават програмата на "Продължаваме промяната" за борба с корупцията и предишния модел на управление.

"Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. Но бихме искали да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми – социалната политика, здравеопазване, образование, икономика."



Снимки: БГНЕС

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени