Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Международния женски фестивал "Багра" се показват практики за духовно извисяване

Галинка Бекчиева
Снимка: Славена Илиева
От 2 до 7 юли в София се провежда международният женски фестивал "Багра", на който ще бъдат представени различни практики - даоистка йога, келтски, суфистки и шамански практики.

"Фестивалът, който организираме за пръв път в този формат, имаме това обединение - палитра и пъстрота от практики, насочени най-вече към жената и нейното женско развитие. Откъде тръгна моя път - моят път тръгна доста по-отдавна и се радвам, че  този фестивал "Багра" е една от реализациите, материализациите, които се случват по моя път, съвместно с жените, търсейки пътя към себе си. Аз тръгнах от даоистката линия, това е нещо, което ме докосна преди 15 години, от тогава намерих този резонанс, който вътрешното ми тяло и глас се обадиха и аз ги чух. Всеки ден от тогава насам не спирам да търся и да вървя по този път към себе си, да опознавам женската природа и се радвам, че стигнахме до този фестивал, в който ще покажем палитра от древни традиции, в който всяка от нас може да открие себе си, защото ние носим тази мъдрост", каза за БНР Галинка Бекчиева.


Фестивалът ще бъде в НДК от 9 до 19.30:

"Жените, ние сме пазителки и съкровищницата на нашето пространство. Това, което е важно е да намерим пътя към себе си и да работим върху себе си, защото ние ще подобряваме пространството около нас", каза за БНР Бекчиева.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени