Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал отвя Сонего, Кириос отстрани Циципас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 4 в схемата испанец победи Лоренцо Сонего (Италия) с 6:1, 6:2, 6:4 за близо два часа игра.

Надал, който е носител на 22 титли от турнирите от Големия шлем, нямаше никакви проблеми в мача. Той загуби само три гейма в първите два сета, а в третия направи решаващ пробив за 5:4 и при свой сервис затвори срещата. При 4:2 в последната част имаше прекъсване за около 20 минути, за да бъде затворен покрива на централния корт.

"Това беше най-добрият ми мач на турнира досега срещу най-трудния играч, срещу когото съм се изправял на това ниво. Пожелавам му всичко най-добро до края на сезона. Той има страхотно бъдеще. Чувствам се голям късметлия, че все още мога да играя на моята възраст. Никога не съм мислил, че това ще се случи преди 10 години. Така че просто искам да благодаря на всички, че ме подкрепяте", каза Надал след успеха.

Испанецът, който спечели Откритото първенство на Австралия и "Ролан Гарос" тази година, стана шампион в Лондон през 2008 и 2010 година.

В спор за място на четвъртфиналите 36-годишният Надал ще играе с с 21-ия поставен Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия).

Австралиецът Ник Кириос поднесе изненадата днес, след като елиниминира номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) за 3:17 часа.

27-годишният Кириос достига до четвъртия кръг на турнира за първи път от 2016 година насам. Следващият му съперник ще бъде Брендън Накашима (САЩ).

"Честно казано, беше страхотна атмосфера, невероятен мач. Чувствах се като фаворит преди двубоя. Играх с него преди няколко седмици, но знаех, че ще бъде труден мач. Той е адски добър тенисист. Имах собствена тактика, той знае как да играе с мен, победи ме веднъж. Очевидно съм постигнал успех. Беше страхотен мач", каза Кириос след победата.

"Просто съм супер щастлив, че успях. Той се разочароваше на моменти и това е разочароващ спорт, със сигурност. Изпитвам голямо уважение към него. Каквото и да се случи на корта е само на корта. Обичам го и съм близък приятел с брат му", добави той.

В първия сет се игра без пробиви, но Циципас спечели тайбрека със 7:2. В следващите две части Кириос взе подаването на гръцкия тенисист по веднъж и направи обрат. В четвъртия сет отново двамата печелеха подаванията си, но този път в тайбрека австралиецът успя да вземе последните три поредни точки и да затвори мача.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени