Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат бъдещето на парк "Хисарлъка" край Кюстендил

Парк "Хисарлъка"
Снимка: Сдружение по туризъм - Кюстендил

Сдружението по туризъм в Кюстендил инициира среща с участието на експерти, мениджъри, бизнесмени, представители на  общинската администрацията и други заинтересовани страни по настоящето и бъдещето на парк "Хисарлъка" над града. Началото на срещата е обявено за 17 ч вечерта в парк-хотел "Кюстендил".

Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Организаторите се надяват да се родят идеи и предложения какво трябва да се прави и от страна на Общината, на заинтересованите  сдружения и предприемачеството, за да стане парк "Хисарлъка" предпочитана и посещавана дестинация.

С чудесното си разположение, дървесните видове и гората, реставрираната древноримска крепост, която обаче не се управлява добре, след като Министерството на културата все още не предоставя комплекса на Общината. Липсват съоръжения за спортуване и разходки, а изградените не се опазват и поддържат добре.

Дори и зоопаркът "Хисарлъка" е затворен. Емблематичното за кюстендилци заведение "Хисарлъка" и атрактивната площадка при него са затворени от години.  Често по алеите се движат автомобили в нарушение на всички забрани. Въобще проблемите и въпросите за решаване по настоящето и бъдещето на Хисарлъка са много и поставянето им и решаването им трябва да започне, мотивират срещата организаторите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна