Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикална премиера:

RIA представя втория си авторски сингъл "The Way You Are"

Да се обичаме такива, каквито сме призовава певицата на български и на английски език

| обновено на 05.07.22 в 09:43

По паспорт Мария Мирославова, но вече популярна в света на музиката като RIA, младата изпълнителка представи втория си сингъл "The Way You Are" в ефира на БНР-Бургас. Музиката и Бургас са в ДНК-то й. Певицата е дъщеря на Мери и Миро от група „Мери бойс бенд“, но все по-уверено върви по своя път на сцената:

„Песента е много лична за мен, дълбока и искрена. Тя започва с една мечта, едно желание. Идеята е за това как трябва да се обичаме такива, каквото сме, да приемаме недостатъците си и да си помагаме, дори, когато е трудно. Всеки се е влюбвал и знае как понякога сме готови да загърбим себе си за другия човек. На това наблягам в нещата, за които пея. С всяка песен споделям частица от себе си.“


RIA e автор на музиката, текста и аранжимента на песента. Изпълнява я акустично с китара и й отива, макар все още да твърди, че с група избухването на сцената е пълно. "The Way You Are" е двуезична-самата изпълнителка дели времето си между Великобритания, където учи и родината. Първата й песен „Нашата мечта“ изкатери успешно върховете на музикалните класации у нас и й донесе наградата за БГ радио дебют. След такова устремено начало втората стъпка винаги е много важна:

„Не се ограничавам. Пиша и на двата езика, като че ли повече на английски заради времето, което прекарвам в чужбина. Тук се получи така, че вдъхновението идваше и на английски, и на български език. Решихме, че от български няма как веднага да стъпя на английски, трябва да има преходен период. Стори ни се добра идея да представим и другата страна на творчеството ми-нещо като свръзка със следващите проекти."


Песента е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Музикални инициативи". Клипът е дело на творческия тандем Васил Стефанов и Стефка Николова. Видеото запечатва цветни софийски кътчета и кадри с лондонски забележителности, разказа още RIА в ефира на БНР-Бургас. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени