Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

До 7 юли приемат заявления за първо класиране за прием в 8 клас

Снимка: Ани Петрова

От днес до 7 юли ще продължи подаването на заявления за участие в първия етап на класиране за прием в 8 клас.

Подаването на заявления за участие в първия и третия етап на класирането ще бъде само по електронен път. Това може да стане по три начина - без чуждо съдействие от всяко електронно устройство с достъп до интернет по което и да е време на денонощието; със съдействие на училището, в което ученикът завършва 7-и клас - през профила на ученика в рамките на работния ден; или със съдействието на друго училище-гнездо. Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа на адрес: https://infopriem.mon.bg, и идентификационния код  за достъп. 

За професионалните паралелки е необходимо да има медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на ученика. Цялата необходима информация относно оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуване и класиране. 

Поради огромния обем информацията се прехвърля поетапно и е възможно все още да не е видима в момента на попълване на заявлението за участие в първия етап на класирането, обръщат внимание от Регионалното управление на образованието в София.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени