Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Провежда се най-мащабното купуване на депутати

| обновено на 05.07.22 в 10:49
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини управляващите в безпринципно съставяне на ново правителство.

На брифинг в централата на партията Борисов коментира, че в момента в Народното събрание се провежда най-мащабното купуване на депутати, за да се осигури минимума от 121 народни представители за подкрепа на кабинет с премиер Асен Василев.

"В момента се предлагат колосални суми да не влязат на гласуване! Да претърпи някой авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа - само да не влезе в зала! Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях. И тези хора, в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват! Един депутат има тежест около 10 000 гласа!  И купуват по 10 000 гласа на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите", заяви Борисов.

"Те ще си излязат доказателствата сами след време, защото хората на Рашков са в Нова Загора и по селата, където има избори, а там, където е реалното купуване - в парламента, облечено под формата на принципи... Имам информация по коридорите как им подсказват за какво става въпрос, включително и с биткойни да им платят, ако искат. Ама падна цената на биткойните и сега трябва да се предоговарят пак".

Бившият премиер беше категоричен, че партията му няма да подкрепи евентуален бъдещ кабинет с премиер Асен Василев:

"Какви са тия измишльотини 6 - месеца до 9 месеца орел рак и щука. БСП с "Да България" заедно! Техните принципи ги изброих - висока инфлация, корупция, измами с петрола, измами с газа, измами с тока, измами и с всяко нещо, до което се докоснат - ако щете и зверския газ приказките. Затова не искам с тях! И затова не се оттеглям, за да мога да им ги посоча, корупцията, в очите".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна